Super gereden, lieve 10 jarige Cruzado merrie

Emerald

 

Emerald is een prachtige vliegenschimmelmerrie van 10 jaar oud en 1.57m hoog. Ze kan fantastisch ruim bewegen!! Ze heeft cadans, ruimte en veel tact. Emerald is een Cruzado merrie uit Spanje en ze is daar gebruikt voor het koeiendrijven. Ze is gewend met een hand te worden gereden en gaat meteen bij de eerste vraag naar voren, waarbij ze desgevraagd ook weer onmiddelijk stopt en stilstaat. Echt heel apart. Ze is hier door de meest beginnende ruiters te rijden en door haar enorm goede gangen en gehoorzaamheid vinden gevorderden haar super.

 

Deze lieve merrie is hier een schat in de omgang en op stal, zeer verkeers,- en trailer/vrachtwagenmak, goudeerlijk met rijden en  ze vindt het dressuurwerk wat ze moet doen heel erg leuk. Ze is kerngezond en totaal vrij van gebreken.

 

Helaas hebben die Spanjaarden een aparte smaak soms en hebben ze haar voorpluk en staart kort geknipt. Deze staart is wel makkelijk en niet zo duur te laten behandelen met een inzetstaart. Tuurlijk groeit het ook weer gewoon.

 

Ze is gebruikt voor work equitation en is hier zeer geschikt voor. Zie HIER meer info daarover. Ook rijden wij haar nu dressuurmatig en het nageeflijk rijden gaat al super.

 

Inclusief recent keuringsrapport inclusief bloedafname waarbij ze is goedgekeurd voor de sport, gekeurd door een erkende paardendierenarts, waardoor het paard direct door uw verzekeraar wordt opgenomen. Is onlangs naar de tandarts geweest, inclusief recent tandartsrapport. Is geënt.

 

Emerald is een ontzettend lieve, heel sociale, intelligente merrie.

 

Het reserveren van dit paardje is mogelijk, vraagt u even naar de mogelijkheden?